Hem – knivslipning och knivvård

Det här är en blogg för dig som undrar hur knivslipning går till; en kort knivskola som hjälper dig att få ut det mesta från din kniv. Att bryna knivar är inte svårt. Allt som behövs är lite knivvård, tid och tålamod.

Bryning med sten Knivslipning med våtsten Att slipa med våtsten

Det finns keramiskt brynstål, keramisk brynsten, diamantbryne, stålbryne, stavsbryne, slaktarbryne, handslipar mm mm på knimarknaden – så vad ska man välja? Det finns några saker man bör tänka på. Är det japanska knivar du har? Damaskerade knivar? En kockkniv med Europeisk slipvinkel? Vad har dina köksknivar för typ av knivstål? Hur hårt är knivstålet? Finns det rekommendationer från knivtillverkaren?

Alla dessa frågor kan du få svar på här förhoppningsvis. Denna sida kommer att ge dig många vassa tips på hur du blir vass på att vässa. Om du fortfarande behöver tips och råd vid val av sliputrustning, teknik och dylikt – Ställ dina frågor här under kommentarer!

Annonser

2 responses to “Hem – knivslipning och knivvård

  1. Pingback: 2010 in review – Detta hände under 2010 på bloggen ”Knivslipning och Knivvård”! | Knivslipning och Knivvård

  2. Pingback: Återvinn dina blogginlägg och dela med dig av dina första bloggposter! #Bloggkärlek! Upp med din första bloggpost! #DinFörstaBloggPost « Kockknivar & Köksredskap på nätet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s